Πλατεία Εξαρχείων: Παρασκευή 04/04, 21:00 – Live αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης για τους οροθετικούς κρατούμενους

1544538_638632269540151_560529744_n

LIVE ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΘΕΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Παρασκευή 4 Απρίλη Πλατεία Εξαρχείων, 21:00

Αλληλεγγύη στους κρατούμενους του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού.

Αντίδραση
Άσωτοι Υιοί
Αχαϊρευτοι
ΝΕΥΡΟ (Κώστας από ΑΝΤΙ…)
Τοξικά Απόβλητα
ANFO
Last Reunion
Ta Stukas
Thousand Mile

Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ.

Στις 17 Φεβρουαρίου, 179 κρατούμενοι του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού ξεκίνησαν έναν αγώνα ενάντια στον ίδιο το θάνατο με πλήρη επίγνωση των απάνθρωπων συνεπειών που τους επιφυλάσσουν οι τιμωρητικοί «σωφρονιστικοί» μηχανισμοί και το Κράτος, προχωρώντας σε αποχή συσσιτίου και φαρμακευτικής αγωγής.

Δύο μήνες μετά, οι κρατούμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις καθώς οι δεσμεύσεις και νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης και λοιπών «ουμανιστών» αποδείχθηκαν κενές περιεχομένου.

Άλλωστε ο αγώνας των κρατουμένων είναι αγώνας επιβίωσης, μα και μονόδρομος, αφού οι καταγγελίες σχηματίζουν ένα ζοφερό σκηνικό μεσαιωνικής έμπνευσης. Οι 209 νοσηλευόμενοι στοιβάζονται ασφυκτικά σε βρώμικες «αποθήκες» χωρητικότητας 60 ατόμων. Στο σύνολο τους πρόκειται για βαριά ασθενείς ιδιαίτερα μεταδοτικών και επώδυνων νοσημάτων – εκ των οποίων οι 131 είναι οροθετικοί. Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός λοιπών κρουσμάτων ψώρας, φυματίωσης κλπ.

Η μέριμνα που τους αντιστοιχεί συνίσταται σε 2 μόλις μόνιμους ιατρούς (!), ενώ η σχετική έκκληση για την υποχρεωτική κατά νόμο εισαγγελική εποπτεία προσκρούει στην αδιαφορία των υπευθύνων, οι οποίοι μάλιστα ισχυρίστηκαν πως «έχουν οικογένεια», άρα αδυνατούν να εισέλθουν στον χώρο.

Η κυριαρχία παράλληλα, θεσπίζει νέους πιο ολοκληρωτικούς νόμους και διατάγματα για τον ενταφιασμό κάθε κατάκτησης των έγκλειστων στα ελληνικά κολαστήρια φτιάχνοντας φυλακές υψίστης ασφαλείας, μεθοδεύοντας συνθήκες πλήρους απομόνωσης (στο Δομοκό όπου θα είναι αυτές οι φυλακές και το τηλεφώνημα θεωρείται παράπτωμα). Οι άδειες και η υφ’ όρων απόλυση ουσιαστικά καταργούνται, ενώ «ειδική» μεταχείριση τύπου αιχμαλώτων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης επιφυλάσσεται για τους πολιτικούς και πολοιτικοποιημένους κρατούμενους.

Είναι δεδομένο για εμάς, πως ο ευτελισμός της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, τα ψυχικά και σωματικά βασανιστήρια, το καθεστώς εξαίρεσης που βιώνουν οι κρατούμενοι είναι εγγενές χαρακτηριστικό κάθε εξουσιαστικής δομής είτε αυτή καλείται Κέντρο Κράτησης, Σωφρονιστικό Κατάστημα, ή Νοσοκομείο Κρατουμένων. Στη βάση της καταπίεσης της εξουσίας και της διευρυνόμενης καταστολής που προτάσσει ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός, θα είμαστε δίπλα στους αγώνες εντός και εκτός των τειχών των φυλακών.

– ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΓ. ΠΑΥΛΟΣ» ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

– ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ – ΤΡΙΕΤΗΣ ΑΜΝΗΣΤΕΥΣΗ ΠΟΙΝΩΝ ΤΩΡΑ

– ΑΓΩΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΥΡΙΟ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΝΑΣ

CLOCKWORK CREW RHODES.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: