Έδεσσα: Παρέμβαση για τον Τ.Θεοφίλου

Image

«…σε ένα αποστειρωμένο κελί υψίστης ασφαλείας, μέσα στο όμορφο σκοτάδι μιας κορυφογραμμής σπαρμένης με παράνομα χνάρια, μέσα στο ανώνυμο μητροπολιτικό σαμποτάζ… σε ένα ποίημα-τραγούδι, σε μια προκήρυξη, σε μια ειλικρινή παράδοση στην καρδιά… η μνήμη και η ανατροπή υπάρχουν ανεξάρτητες από τα σφοδρά κύματα της καταστολής.»

Marcelo Villarroel

Το κατασταλτικό παραλήρημα ολοένα και κλιμακώνεται. Εισβολή σε καταλήψεις, δεκάδες συλλήψεις, επικήρυξη συντρόφων, μπούκα σε σπίτια αναρχικών συντρόφων, στοχοποίηση απανταχού αγωνιζόμενου και κατατρεγμένου, ομοιογενοποίηση αντιλήψεων. Η δημιουργία ενός «εσωτερικού εχθρού» – φαντάσματος από την κυριαρχία, μια φαντασιακή σκοτεινή φιγούρα που κινείται στο περιθώριο απειλώντας την ησυχία και την τάξη ενός κράτους – νεκροταφείου.

Δεν εκπλησσόμαστε. Η καταστολή ανέκαθεν ήταν το όπλο των κυρίαρχων ενάντια σε κάθε προσπάθεια αντίστασης και ανατροπής. Οι κατασταλτικές τακτικές κατακτούν παγκοσμίως ολοένα την «κανονικότητα» τους μέσα στη ροή των ζωών μας, με πρόσχημα την τόσο πολύτιμή τους «ασφάλεια» η οποία βρίσκει άψογη κοινωνική ανταπόκριση καθολικά.

Η αντιτρομοκρατική εκστρατεία έχει ξεκινήσει  δεκαετίες τώρα και διαρκώς προσαρμόζεται στους επίδοξους κινδύνους βρίσκοντας ή και εφευρίσκοντας πολύ καλές αφορμές και ενεργοποιώντας αντίστοιχους νόμους.

Απώτερος σκοπός ο φόβος.

Ο γενικευμένος φόβος που επιταχύνει την εξοικείωση με την εντεινόμενη επιτήρηση κάνει πιο σαφές το καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Με αφορμή λοιπόν την απαλλοτρίωση σε τράπεζα και τον θάνατο ατόμου κατά τη συμπλοκή, το κράτος με εντολοδότη των Δένδια και τους λακέδες της αντιτρομοκρατικής βάζει στο στόχαστρο και κατηγορεί όποιο αγωνιζόμενο άτομο έχει στοχοποιημένο στα ρουφιανοτεφτέρια του. Στις λίστες τους αυτή τη φορά σειρά είχε ο Τάσος Θεοφίλου. Χωρίς κανένα στοιχείο, με κατασκευασμένα πειστήρια και παραποιημένα γεγονότα, η εξουσία αποφάσισε να βγάλει από τη μέση ( έστω και προσωρινά)  ένα αγωνιζόμενο νέο άνθρωπο που για ‘κείνους αποτελεί αγκάθι όπως και κάθε τι που μυρίζει ελευθερία. Έναν αντιστεκόμενο νέο που θέλησε να εναντιωθεί στον καπιταλιστικό ολοκληρωτισμό φωνάζοντας για αυτό με συνέπεια την στοχοποίηση τους από τους λακέδες του κράτους ( αν)ασφάλειας.

Οι δικαστές σαν γνωστά κρατικά τσιράκια και σε ρόλο του απόλυτου τιμωρού, ανενόχλητοι μοιράζουν ποινές και χρόνια εγκλεισμού σαν στραγάλια. Αβίαστα στερούν την ελευθερία οποιουδήποτε αμφισβητεί το καθεστώς και τσινίζει στο νομιμόφρων κόσμο τους. Τα 25 χρόνια φυλακής χωρίς κανένα αξιόπιστο στοιχείο θα μπορούσε να είχε φάει ο οποιοσδήποτε έχει χαρακτηριστεί ως αναρχικός και έχει στοχοποιηθεί για την ιδεολογία και δράση του. Στη θέση του Θεοφίλου θα μπορούσε να ήταν οποιοσδήποτε του οποίου οι ιδέες δεν συνάδουν με το μακάριο λήθαργο των μακάριων κατοίκων αυτού του οργανωμένου φασιστικού κράτους.

Στόχος της κυριαρχίας είναι να αποσιωπήσει κάθε ανατρεπτικό κομμάτι που αποτελεί «βραχνά» της. Έτσι ο αναρχικό χώρος ως εν δυνάμει εχθρός αντιμετωπίζεται πια με στρατιωτικούς όρους. Η πετυχημένη καταστολή όμως, απαιτεί όχι μόνο την «ήττα» των αντιστεκόμενων με «στρατιωτικούς» όρους αλλά και σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων. Με τον επικοινωνιακό έλεγχο τα μίντια, εξασφαλίζουν την κοινωνική συναίνεση δαιμονοποιώντας τους αντιστεκόμενους. Τα συντηρητικά κομμάτια της κοινωνίας πλέον μπορούν να συγκεντρωθούν γύρω από το ιδεολόγημα της νομιμότητας. Η ζωή, οι επιθυμίες μας, τα όνειρά μας θα πρέπει να «υπακούν» σ’ αυτή την νομιμότητα. Το μήνυμα είναι σαφές . Όποιος παρεκκλίνει θα στοχοποιείται και θα φυλακίζεται. Η αντιτρομοκρατική σε ρόλο της άλλοτε Στάζι θα μπορεί με τις ευλογίες του κράτους και την κοινωνική συναίνεση να επεμβαίνει στις ζωές όσων αρνούνται να μετατραπούν σε συναλλάγματα.

Ας τους καταστρέψουμε.

Όλους εκείνους τους παράγοντες που συμβάλουν στην οργάνωση του εξευτελισμού της καθημερινής ζωής μας και στον ευνουχισμό των επιθυμιών μας για άμεσο βίωμα. Εκείνους που έχουν σκοπό να διατηρούν και να επεκτείνουν την κυριαρχία τους με κάθε μέσο που διαθέτουν μετατρέποντας μας σε ανταλλακτικές αξίες μέσα στο σύστημα αγοράς τους.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

 ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΕΔΕΣΣΑΣ

 aut_ed@espiv.net

auted.espivblogs.net

CLOCKWORK CREW RHODES.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: