Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου (α.δ.ρε.) : Εφημερίδα Τοίχου «Ξα Σου» Τεύχος 2

Image

Πατριωτική Πολιτοφυλακή- Φασίστες Παρακρατικοί.

Το Ρέθυμνο είναι μια κοινωνία που, αν και χαρακτηρίζεται με την ευρεία έννοια δημοκρατική, δεν έλειψαν ποτέ οι φασίστες- εθνικιστές. Από τους συνεργάτες των Γερμανών στην κατοχή και τους ακροδεξιούς του εμφυλίου φτάσαμε στα χρόνια μας στη συμμορία της νύχτας ΟΕΡ (Εθνικιστική Οργάνωση Ρεθύμνου) και στην απορρόφησή της από το Νούμερο 1 εγκληματικό καρνάβαλο της χώρας Χρυσή Αυγή.

Ύστερα από τη σύλληψη γνωστού χρυσαυγίτη της πόλης μας και έπειτα από συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα, πληροφορούμαστε ότι υπάρχει και η οργάνωση ‘‘Πατριωτική
Πολιτοφυλακή’’ της οποίας ο Ρεθεμνιώτης νεοναζί κατέχει τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Κρήτης.Μ’ ένα απλό ψάξιμο μάθαμε ότι οργανώνονται σε επίπεδο περιφερειών με πυρήνες σε διάφορες πόλεις, εκπαιδεύονται με αεροβόλα όπλα σε κρυφές συναντήσεις τόσο στα ορεινά όσο και σε συνθήκες αστικού τοπίου. Δηλώνουν έλληνες εθνικιστές (όπως η Χ.Α.), αναγάγουν τους μετανάστες ως μέγα πρόβλημα (όπως η Χ.Α.), σιχαίνονται την πολιτισμική σμίξη των λαών (όπως η Χ.Α.), αναγνωρίζουν την Χ.Α. ως νόμιμο πολιτικό εθνικιστικό κίνημα… αλλά δεν είναι φασίστες!

Από ποιους, αλήθεια, θέλουν θα μας σώσουν οι υπερπατριώτες μας;

Προβλέπουν ότι λόγω οικονομικών συνθηκών κάποια στιγμή η χώρα θα βυθιστεί σε μια τέτοια κατάσταση χάους, που θα είναι αδύνατον να ελεγχθεί από την αστυνομία και πως σε περίπτωση επέμβασης του στρατού στις πόλεις, τα σύνορα θα μείνουν αφύλαχτα στις ορέξεις των αιμοσταγών γειτόνων μας. Έτσι οι ομάδες της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής θα είναι έτοιμες να επέμβουν για να βοηθήσουν τις δυνάμεις καταστολής στην πάταξη του εσωτερικού και εξωτερικού εχθρού.

Όμως η αλήθεια είναι ότι εκπαιδεύονται για να βοηθήσουν στην καταστολή των λαϊκών κινημάτων που ενδέχεται ν’ αναπτυχθούν μετά το πλιάτσικο που έχει υποστεί η κοινωνία και ιδιαίτερα τα φτωχότερα στρώματα. Συνεπώς οι προσπάθειες του κοινωνικού συνόλου να ανακτήσει τις δυνάμεις, την αξιοπρέπειά του και να διεκδικήσει ανθρώπινους όρους ζωής βαφτίζεται χάος. Ένα «χάος» που πλέον δεν θα αντιμετωπιστεί μόνο από την αστυνομία αλλά και από τους ελληνάρες εθνικιστές.

Αλλά τελικά τι είναι όλοι αυτοί οι αυτοαποκαλούμενοι εθνικιστές που θα σώσουν την Ελλάδα;

Εμφανίστηκαν άραγε σήμερα απ΄ το πουθενά ή μήπως μας έχουν σώσει πολλές ακόμα φορές στο παρελθόν;

Όπου ακούς εθνικισμός μυρίζει ανθρώπινο κρέας

Στην ιστορική μνήμη οι εθνικιστές έχουν όχι τυχαία ταυτιστεί με τις μεγαλύτερες τραγωδίες που έχει γνωρίσει αυτή η χώρα: είτε ως υπερπατριώτες είτε ως φασίστες είτε ως εθνικοσοσιαλιστές είτε ως ακροδεξιοί ή νεοναζί, πάντοτε «πρωτοπόροι στη σωτηρία μας», πάντα εκεί πρόθυμοι να επιφέρουν την τάξη και να πνίξουν στο αίμα κάθε διάθεση για κοινωνική δικαιοσύνη.

Μια μεγάλη βιομηχανία πολέμου, ρουφιανιάς, σκοτωμών, προδοσίας, πάντοτε πιστοί φίλοι του μεγάλου κεφαλαίου της χώρας, από τους βαλκανικούς πολέμους και τη μικρασιατική καταστροφή μέχρι τις δικτατορίες του μεσοπολέμου. Από τη συνεργασία με τους ναζί στη κατοχή, τους βασανιστές των αγωνιστών της αντίστασης, ως τη χούντα του ’67. Από τις εθνικιστικές υστερίες του ’90 και τα ρατσιστικά παραληρήματα που ακολούθησαν, μέχρι το σήμερα και τους φονιάδες νεοναζί της Χρυσής αυγής, οι εθνικιστές δεν εμφανίστηκαν τώρα έχοντας τάχα κάτι καινούργιο να μας φέρουν.

Στις σχέσεις του εθνικιστικού συμπλέγματος, Χρυσής Αυγής, έφεδρων καταδρομέων, αστυνομίας, μαφίας, παραστρατιωτικών οργανώσεων χτίζεται εδώ και χρόνια το σύγχρονο παρακράτος που θα προσπαθήσει να αποτρέψει και κυρίως να καταστείλει τον κοινωνικό αναβρασμό μη τυχόν και μετατραπεί σε κοινωνικό ριζοσπαστισμό.

Είτε ως Οερίτες, είτε ως Χρυσαυγίτες είτε ως εθνικιστές πολιτοφύλακες δεν είναι τίποτα άλλο από φασίστες παρακρατικοί και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπιστούν από τη κοινωνία.

Περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, πυρηνάρχες και λοιποί οργανωτές των παραστρατιωτικών οργανώσεων δεν είναι άτομα ανεκτά στην πόλη αλλά καρκινώματα που αν δεν απομονωθούν θα μολύνουν όλο το κοινωνικό σώμα.

Γιατί στους αμύντορες της κοινωνικής συνοχής – βλέπουμε λύκους με προβιές αμνών.

Γιατί στους αυτόκλητους προστάτες του έθνους – απαντάμε με όσα μας ψιθύρισε η ιστορική μνήμη των προγόνων μας.
Γιατί και τώρα και πάντα απαντάμε με αντιφασιστική δράση όχι ως ανάγκη αλλά ως τρόπο ζωής.

Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου (α.δ.ρε.)

CLOCKWORK CREW RHODES.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: